Mieszanka "Kobieca", 50 g

DostępnośćProdukt dostępny
Wysyłka24h
Cena: 29,99


Razem:

Mieszanka "Kobieca"

MIESZANKA ZIOŁOWA

ZIOŁA DO PICIA

„Od wielu lat zbieram lecznice zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuje tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przede mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości."

                                                                                                                                                    - zielarz Oleksander

Polesie to przebogaty świat roślin i zwierząt. W lasach i na łąkach rośnie tam ponad 100 gatunków roślin leczniczych. Ceniony zielarz i pszczelarz, Oleksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę zdrowia człowieka. 

Mieszanka ziołowa zawiera ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki mieszanki ziołowej (w równych proporcjach):

    • liście gruszyczki okrągłolistnej (Pyrola rotundifolia L.),
    • liście gruszynki jednostronnej (Orthilia secunda L.),
    • szałwia lekarska (Salvia officinalis L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • rzepik pospolity (Agrimonia eupatoria L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • pięciornik gęsi (Potentilla anserina L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • kwiaty rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla L.),
    • bylica pospolita (Artemisia vulgaris L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • serdecznik (Leonurus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • kwiaty nagietka (Calendula L.),
    • dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum L.) (cała roślina naziemna, pocięta).

Napar pomaga zmniejszyć dolegliwości kobiece, sprzyja regulacji gospodarki hormonalnej oraz wzmacnia kobiecy organizm1,2,3

 

Sposób przygotowania mieszanki ziołowej (parzenia): dwie łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 min.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowany w torebki doypack z zapięciem strunowym

Masa netto: 50 g

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017,29.

Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017,147. 

doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 147. 

Mieszanka "Kobieca"

MIESZANKA ZIOŁOWA

ZIOŁA DO PICIA

„Od wielu lat zbieram lecznice zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuje tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przede mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości."

                                                                                                                                                    - zielarz Oleksander

Polesie to przebogaty świat roślin i zwierząt. W lasach i na łąkach rośnie tam ponad 100 gatunków roślin leczniczych. Ceniony zielarz i pszczelarz, Oleksandr, własnoręcznie zbiera poleskie zioła i w oparciu o przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury, przygotowuje mieszanki ziołowe, zapewniające kompleksową ochronę zdrowia człowieka. 

Mieszanka ziołowa zawiera ręcznie zbierane oraz naturalne suszone składniki.

Składniki mieszanki ziołowej (w równych proporcjach):

    • liście gruszyczki okrągłolistnej (Pyrola rotundifolia L.),
    • liście gruszynki jednostronnej (Orthilia secunda L.),
    • szałwia lekarska (Salvia officinalis L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • rzepik pospolity (Agrimonia eupatoria L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • pięciornik gęsi (Potentilla anserina L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • kwiaty rumianku pospolitego (Matricaria chamomilla L.),
    • bylica pospolita (Artemisia vulgaris L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • serdecznik (Leonurus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
    • kwiaty nagietka (Calendula L.),
    • dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum L.) (cała roślina naziemna, pocięta).

Napar pomaga zmniejszyć dolegliwości kobiece, sprzyja regulacji gospodarki hormonalnej oraz wzmacnia kobiecy organizm1,2,3

 

Sposób przygotowania mieszanki ziołowej (parzenia): dwie łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 min.

 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Opakowanie: Pakowany w torebki doypack z zapięciem strunowym

Masa netto: 50 g

 


Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.

Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.

 


Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017,29.

Gerard Debuigne, Francois Couplan, Wielki Zielnik Roślin Leczniczych, Larousse, 2017,147. 

doc. Dr hab. Barbara Kuźnicka, mgr Maria Dziak, Zioła i ich stosowanie, Wydanie IV, Warszawa, 1987, 147.