Przepis na batoniki z białkiem konopnym bez pieczenia
SZYBKI PRZEPIS NA BATONIKI
batoniki bez pieczenia
BATONIKI BEZ CUKRU
Można je przygotować błyskawicznie - wystarczy połączyć składniki w robocie kuchennym lub w blenderze. Potrzebujesz tylko sześciu popularnych, pełnowartościowych składników. Batoniki przygotujesz bez cukru, słodząc je daktylami i odrobiną syropu klonowego.
Najważniejszym składnikiem jest w nich białko konopne - niskowęglowodanowe, stanowiące źródło doskonale zbilansowanych kwasów tłuszczowych, białka, i wielu cennych minerałów. Batoniki dostarczają świetnie przyswajalnych składników odżywczych wraz z kwasami omega 3-6-9, białkami, witaminami i minerałami. Batoniki z białkiem konopnym dają fantastyczny zastrzyk energii przed treningiem, mogą być też zdrową przekąską w dowolnym momencie, kiedy jej potrzebujesz.
Składniki
- 1 szklanka (150 g) surowych migdałów
- 2 szklanki (350 g) miękkich daktyli
- 1 łyżka cynamonu
- ½ szklanki (70 g) naturalnego białka konopnego India
- 2 łyżki syropu klonowego
- ½ szklanki (120 g) masła migdałowego (lub wybranego masła z orzechów/nasion, lub tahini)
Sposób przygotowania
- Orzechy rozdrabniamy.
- Dodajemy daktyle i nadal mieszamy.
- Dodajemy resztę składników i miksujemy w rozdrabniaczu na gęstą masę.
- Masę umieszczamy w małej kwadratowej formie do pieczenia wyłożonej pergaminem.
- Odstawiamy do zamrażarki na 60 minut lub do lodówki na kilka godzin po czym kroimy na porcje.
- Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 1 tygodnia lub zamrażarce do 3 miesięcy.
Smacznego!
https://runningonrealfood.com/vegan-hemp-protein-bars/#tasty-recipes-11133